18/8/09

FEM RATAFIA!


A la família això de la ratafia ens agrada (bé, els més menuts no ens la deixen provar encara) i ja que vivim en una comarca amb molta tradició de ratafia i a on és fa bona part de la que es troba per Catalunya ens hem decidit i... a fer-ne de casolana!
Com que no sabíem per on posar-nos-hi, i ja que l'únic que havíem sentit era algu de 40 dies a sol i serena vam decidir buscar l'ajuda d'un expert: ja veus la mama a un taller de ratafia i jo, la Júlia, també m'hi vaig apuntar. El gran mestre va ser el Sr. Xavier Codina, el que fa la Ratafia Russet (no el pare de l'Amanda eh?).
Crec que si haguessim hagut de buscar totes les herbetes i espècies que si posen per primera vegada hauríem acabat "leres" així que per ser la primera vegada ens va anar molt bé l'ajuda.
En resum: ja l'hem tingut 40 dies a sol i serena, i després la vam col.lar, hi vam fer un xarop i "voilà", ja tenim 5 litres que prometen bastant!!!
Però, ep, tot i que ja la tenim embotellada no es pot tocar fins per Nadal!

1 comentari:

Amanda ha dit...

quin sustu! pensava que era el papa el de la ratafia...però crec que més aviat faria vi que no pas això. Els papes diuen que a veure si la tasten, eh?? Petonets!